Verschillende specialisten voor jouw zorg

Ieder mens heeft zorg nodig. Buiten de basiszorg, zoals voldoende rust en voeding, kan het voorkomen dat je lichaam behoefte heeft aan wat extra's. Bijvoorbeeld doordat je iets hebt meegemaakt, of omdat je altijd al die zorg nodig hebt gehad. In deze blog vertel ik je over verschillende specialisten voor die je kunt overwegen voor jouw zorg. Lees je mee?

Voor het gehoor en het zicht

Veel mensen hebben gedurende hun leven last van slijtage aan het zicht en het gehoor. Al die avondjes op techno feesten net iets te dicht bij de bas gaan staan, gaat z’n tol eisen. Geintje, ook wanneer je dat niet doet, kan het gehoor minder worden. In het geval van verminderd zicht ga je langs bij de opticien, deze maakt een meting en kijk dan met jou naar de mogelijkheden om jouw zicht te verbeteren. Als het om gehoor gaat, is een bezoekje aan de audicien van belang. In principe werkt dit hetzelfde, ook hier wordt een meting gedaan om te kijken wat jouw gehoor nodig heeft. Vervolgens kan je bespreken wat de opties zijn om ook dit weer te verbeteren.

Als het om je mobiliteit gaat

Maar het kan ook zo zijn dat je gehoor en zicht prima zijn, en dat je misschien last hebt van een verminderde mobiliteit. Ook dit kan door slijtage komen. Over de jaren heen wordt de werking van onze botten en gewrichten minder. Of misschien heb je ook in dit geval iets meegemaakt wat tijdelijk voor een verminderde mobiliteit zorgt. In dat geval is er vaak te kijken naar een hulpmiddel dat de mobiliteit bevordert, denk bijvoorbeeld aan een rolstoel of een rollator. Deze kunnen voor permanent gebruik aangeschaft worden of voor tijdelijk gebruik. Om wat voor hulp het ook gaat, het is altijd handig om informatie in te winnen bij de verzekeraar, zodat u weet wat u vergoed krijgt.

Blessures, pijnklachten, revalidatie

Heeft u andere blessures, pijnklachten of moet u revalideren, dan wordt er al snel gekeken naar een therapie traject bij de fysiotherapeut. Deze kijkt heel gericht naar het gebied rondom uw pijnklachten en kan je helpen bij het vinden van de juiste oefeningen om spieren en gewrichten te ondersteunen bij herstel. Hij of zij kan ook uitleggen hoe de oefening uitgevoerd dient te worden, zo voorkom je dat je het verkeerd doet en daarmee je herstel vertraagd. Wanneer je merkt dat je extra zorg nodig hebt rond je lichaam, is het belangrijk om hier niet al te lang mee rond te lopen. Zorg kan er immers voor zorgen dat ongemakken worden verholpen en daarmee de levenslust weer wordt vergroot