Extraatjes voor jouw trouwe viervoeter

Een hond is een trouwe vriend. Voor veel huishoudens is de hond in huis echt onderdeel van het gezin. Daar wil je natuurlijk alleen het beste voor. Wanneer je een huisdier neemt doe je dit om je leven te verrijken, maar het leven van het huisdier moet ook verrijkt worden. En dat betekent dat er soms iets extra's nodig is om jouw dier te verzorgen, te prikkelen en liefde hebben. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Een bak tegen het schrokken

Goed, niet alle extraatjes in deze lijst zullen op prijs gesteld worden door je huisdier. Denk aan een speciale bak tegen het schrokken. Veel honden hebben de neiging om hun eten zo snel mogelijk naar binnen te harken, maar dit is vaak slecht voor hun buik. Er zijn speciale bakken die een soort ingebouwde puzzel hebben waardoor de hond meer moeite moet doen om het eten uit de bak te krijgen. Op die manier wordt schrokken tegengegaan.

Een stevig harnas

Daarnaast is een halsband voor de hond om de riem aan vast te maken over het algemeen het beste. Mits je er natuurlijk weet mee om te gaan. Maar niet voor ieder dier is dit wenselijk. Sommige huisdieren hebben bijvoorbeeld last van hun nek, of zijn te licht waardoor gebruik van een halsband en riem al snel voor nek problemen kan zorgen. In dat geval kun je beter een hondentuig aanschaffen. Een hondentuig is in principe een harnas voor een hond. Deze gaat over het hele lijf en je klikt de riem vast aan de gesp op de rug. Zo wordt het trekken voor zowel jou als de hond verdeeld over een breder oppervlak dan enkel de nek.

Een eigen plek vol comfort

Over het algemeen heeft iedere hond in huis wel een eigen mandje. Maar het is belangrijk om je te beseffen dat dit de rustplaats is voor je hond en dat deze hier zich terug moet kunnen trekken. Heb je nog niet een plek waar jouw huisdier niet gestoord kan worden? Dan is dit je teken om er één te maken.

Prikkels en uitdaging

En omdat iedere hond anders is, zijn er ook andere behoeften wat betreft uitdaging. De ene hond wil het liefst de hele dag rennen en de andere hond heeft behoefte aan meer denkwerk door middel van puzzels. Als je je huisdier leert kennen merk je al snel waar deze baat bij heeft, vervolgens kun je makkelijk vinden hoe je hierin kunt voorzien.