Hoe begin je met investeren in crypto?

 

Veel mensen zijn anno 2022 bezig met het investeren in crypto. Dit is niet helemaal zonder reden en dit komt vooral doordat banken een negatieve rente rekenen over spaargeld. Investeren in crypto brengt wel risico’s met zich mee, maar dit is vooral het geval als je niet genoeg onderzoek doet. Vooral voor beginners kan het heel interessant zijn om te beginnen in de cryptomarkt. De cryptomarkt is volatiel en de koersen kunnen stijgen, maar ook zeker snel dalen. 2022 was een slecht jaar voor crypto en dit komt doordat de cryptomunten zwaar in het rood stonden. Toch is dit juist het moment om te beginnen met investeren in crypto en kan je hier veel rendement uit halen. Als je nog nooit geïnvesteerd hebt of nog nooit geïnvesteerd hebt in de crypto markt, kan het een grote uitdaging zijn. Hoe begin je nu? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Eerste stap: zoek een broker

Een broker is een bedrijf waarbij je kunt handelen in cryptocurrencies. Bij een broker kun je cryptocurrencies bewaren, kopen en natuurlijk ook verkopen. Er zijn een hoop verschillende brokers en deze zijn allemaal te vinden op het internet. Het is heel belangrijk om een betrouwbare broker te vinden, zodat je ook echt veilig kunt investeren in crypto. Voor veel mensen is het heel moeilijk om een broker te vinden en dat begrijpen wij. Je kunt het beste de brokers met elkaar vergelijken en bijvoorbeeld kijken naar de kosten die erbij komen kijken. Sommige brokers rekenen hoge transactiekosten, terwijl andere brokers dit helemaal niet doen.

 

Daarnaast is het ook belangrijk dat de andere gebruikers van de broker tevreden zijn. Je kunt hiervoor eventueel kijken naar de reviews, hier staan namelijk de ervaringen van de vorige gebruikers.

Waarin investeren

In welke cryptomunt moet je nu eigenlijk investeren? Het is geen feit dat een bepaalde valuta heel erg gaat stijgen en als dit het geval zou zijn, zou iedereen een crypto miljonair zijn. Toch zijn er bepaalde cryptomunten waarin je prima kunt investeren, omdat ze op dit moment behoorlijk laag staan. De Bitcoin crypto valuta is momenteel behoorlijk laag en de verwachting is dat deze flink gaat stijgen. Hetzelfde geldt voor de Dot Coin, maar hiervoor kun je natuurlijk ook naar de koersen kijken. Door naar de koersen te kijken, krijg je veel meer informatie over de waarde van verschillende cryptomunten.