Plezier in je werk is erg belangrijk

Op het moment dat je geen werkplezier meer hebt dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Plezier in je werk is erg belangrijk. Op je werk breng je vaak toch wel 40 uur of meer per week door. Als je het niet naar je zin hebt op je werk kan dit verschillende redenen hebben. Je kunt bijvoorbeeld niet goed opschieten met je collega’s of problemen hebben met je manager. Andere veel voorkomende oorzaken zijn een te hoge werkdruk of een functie die niet bij je past. Ook is het mogelijk dat je functie onder je niveau ligt. Het is belangrijk dat je hier een oplossing voor zoekt, aangezien het kan doorwerken in je privéleven. Sommige mensen zoeken hun oplossing in verdovende middelen en belanden in een drugsverslaving. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Hoe los je een onplezierige werksituatie op?

Er zijn vele mogelijkheden om te zorgen dat je een betere werksfeer creëert. Je wilt natuurlijk dagelijks met plezier naar je werk gaan en er niet tegenop zien. Om te beginnen is het belangrijk om te kijken waar de oorzaak ligt. Als je last hebt van een collega die je op de werkvloer pest dan kan je ervoor kiezen om je manager hierop aan te spreken. Door het bespreekbaar te maken is er misschien al een hele grote verbetering te bereiken. Op het moment dat je last hebt van een functie die niet geschikt is voor je, dan kan je beter op zoek naar een betere of andere baan. Er zijn vele banen beschikbaar die waarschijnlijk wel goed bij je passen.

Hoe vind je een geschikte functie?

Als je besluit om een andere baan te gaan zoeken dan zou je om te beginnen eens op een rijtje kunnen zetten waar je gelukkig van wordt. Op het gebied van werk kan je denken aan de soort functie, hoeveel verantwoordelijkheid, wil je graag contact met klanten? Andere zaken die je kan overwegen zijn het salaris, de werkdruk en het soort werk dat je verricht. Als je graag met je handen werkt dan is een kantoorfunctie natuurlijk niet echt geschikt voor je. Ook is het mogelijk dat je jarenlang op je plek zat, maar dat je, doordat jezelf veranderd bent, besloten hebt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Sommige werkgevers bieden een traineeship aan als je niet beschikt over de juiste vooropleiding of werkervaring. Ook kan je natuurlijk gedurende je proefperiode bepalen om toch verder te kijken. Als je echt niet weet waar je naar op zoek bent dan kan een loopbaancoach uitkomst bieden.